Kafe Sentrum i Meråker er en hyggelig liten kafe som ligger, som navnet tilsier, midt i sentrum av Meråker. Kafe Sentrum er godt kjent for lokalbefolkningen, som ofte kommer for å slå av en prat eller spise middag opptil flere ganger i uken. Kafeen drives av Tove Tevledal og på menyen kan man finne norske tradisjonsretter, som kjøttkaker, trøndersodd, rekesmørbrød, og mye mer. Kafeen reklamerer med god mat til en rimelig penge, og når man kan få «dagens middag» for rundt hundrelappen, kan man ikke annet enn å si seg enig i det.

Om Kafe Sentrum

Kafe Sentrum åpnet dørene i 2011 og har siden den gang vært en fast møteplass for mange av innbyggerne i Meråker. Kafeen ligger i Pedersen-gården, i 2. etasje over Bunnpris som man finner i 1. etasje. Veggene inne i kafeen består av tømmermannspanel og på bordene står små oljelamper som gir en riktig så koslig atmosfære. Man finner både små, intime bord, samt større langbord for større selskap. Kafe Sentrum åpner sine dører hver dag Mandag til Fredag kl. 11.00, og serverer middagsretter fra kl. 13.00. I helgene åpner de kl. 10.00 og starter servering av middag kl. 12.00. På sommerhalvåret, fra 1. Juni til 1. September, er de også åpen på Søndager. Da åpner de kl. 12.00 og stenger kl. 17.00, og har egen meny (se under «meny»).

Det er også verdt å nevne at så sent som i November 2016 fikk Kafe Sentrum besøk av Mattilsynet da de gjennomførte kontroll ved alle spisesteder i Nord-Trøndelag. Mattilsynet fant ingenting å utsette på hos Kafe Sentrum, som dermed fikk «smilefjes». Dermed kan de som velger å spise hos Kafe Sentrum føle seg trygge på at både hygiene og mattilberedning gjøres etter lovens forskrifter.

Mat hos Kafe Sentrum

Kafe Sentrum tilbyr tradisjonsrik norsk mat, med fokus på lokale retter og råvarer. Drar du til trøndelag, bør du ikke gå glipp av muligheten til å smake på ordentlig trøndersodd, og nettopp det er en av bestselgerne hos Kafe Sentrum. For kun 99 kr. får du en skikkelig posjon av «hjemmelaget» trøndersodd, og råvarene er selvsagt fra det lokale området. I tillegg til trøndersodd, er kjøttkaker en svært populær rett du kan få på Kafe Sentrum. Kjøttkakene, som koster kun 109 kr (99 dersom du er pensjonist eller student), blir servert sammen med nypoteter, rørte tyttebær, hjemmelaget brunsaus med en skvett fløte i, ertestuing, og selvsagt flatbrød.

Kafe Sentrum tilby «dagens middag» for kun 119 kr (99kr dersom du er pensjonist eller student) hver dag mellom kl. 13.00 og 18.00. Disse rettene varierer selvsagt fra dag til dag, og er tradisjonsrike norske retter som f.eks. seikaker, fiskegrateng, grønnsakssuppe, raspeball, eller fiskesuppe.

I tillegg til middagsretter, tilbyr Kafe Sentrum et stort utvalg av smørbrød, småretter, desserter, supper og mye mer. Småretter som er populære hos Kafe Sentrum er blant annet egg og bacon, karbonade med stekt løk, og løvbiff med chips. Kafe Sentrum tilbyr også buffet i helgene som koster 139 kr. (eller 119 kr. dersom du er pensjonist eller student). På buffeten kan du finne en rekke herlig småretter, både kalde og varme, og du kan selvsagt forsyne deg selv så mange ganger du vil. Søndager er Kafe Sentrums store «vaffeldag», og da kan du kjøpe nystekte vafler til kun 10 kr.

Catering

Kafe Sentrum tilbyr catering til de fleste typer sammenkomster, både store og små. Skal du ha bryllup, dåp eller kanskje en større firmafest? Kafe Sentrum tilbyr skreddersydde løsninger som passer for alle. Man kan velge mellom ulike typer koldtbord, smørbrød og rundstykker, a’la carte, gryteretter, m.m. Man kan også leie lokale til en svært gunstig pris.