Sportstunet Vandrehjem er et vandrehjem som ligger i tilknytning til Meråker Videregående Skole, og er en del av Arena Meråker. Vandrehjemmet har 7 sovesaler, 8 firesengsrom med bad, tvstue og oppholdsrom, og dusjer. Til sammen er det hele 116 soveplasser og rommene er kalt opp etter 16 av 26 fjell på over 1000 m i Meråker. Anlegget ble åpnet i 2003 og har huset kjente norske utøvere, som Petter Northug, Tor Arne Hetland, Eskil Erevik og Tora Berger. På Sportstunet Vandrehjem kan man overnatte for en rimelig penge og inkludert i overnattingsprisen er en enkel frokost som blir servert i kantinen på Meråker Videregående Skole. Her kan man også få kjøpt lunsj og enkle middagsretter når det er høysesong. Sportstunet Vandrehjem ligger sentralt til, kun et steinkast unna Meråker Sentrum, så det aller meste er i umiddelbar nærhet.

Om Arena Meråker

Arena Meråker er et anlegg som har arrangert en rekke suksessfulle arrangementer opp gjennom årene. Her er det ikke bare ski og vintersport som blir arrangert, anlegget har også vært arena for en rekke arrangementer innenfor kultur, idrett, industri, samt private kurs og konferanser. Anlegget består av en rekke bygninger, som fotballhall, håndballhall, skytehall og treningsstudio, og i området rundt kan man blant annet finne 5 km rulleskiløype med standplass, preparerte skiløyper, baner for ulike skytesporter, løyper for terrengløping og orientering, og mye, mye mer. I 2010 ble det blant annet arrangert EM i Skyting, 10m luft, som var en stor sukess, både for arrangør og lokale utøvere. Å arrangere noe så stort som EM i Skyting, som tidligere har blitt arrangert i store byer som Paris og Praha, satte virkelig Meråker på kartet og førte til at de de påfølgende årene fikk andre store arrangement til Arena Meråker.

Mat og drikke

Bespisning ved Arena Meråker foregår på kantinen på Meråker Videregående Skole, som ligger i tilknytning til anlegget. Kantinen er den naturlige møteplassen, både for utøvere ved anlegget og turister. Her serveres det enkel frokost hver dag mellom kl. 06.00 og 09.00. Frokosten består av ulike typer brød og rundstykker, vanlig norsk pålegg som ost, skinker, leverpostei, m.m., samt ulike frokostblanding, juice og melk, og te og kaffe. Frokost blir satt ut hver dag kl. 06.00, men dersom man er tidlig oppe og ønsker frokost før kl. 06.00, kan man ta kontakt med kantinen dagen før og avtale med de.

Lunsj kan man få kjøpt på kantinen hver dag mellom kl. 12.00 og 14.00. Her kan man som regel velge mellom en eller to varme retter, samt det man får servert på frokosten. Dersom man har planlagt en tur ute i naturen og ønsker å ta med seg matpakke, kan man ordne dette i forbindelse med frokostserveringen. De som styrer kantinen kan ordne matpakke til hele familien, og det til en meget rimelig penge.

Man kan få kjøpt en enkel middag på kantinen hver dag mellom kl. 15.00 og 17.00. Den består som regel av en enkel gryterett med tilbehør som brød og salat. I høysesong, eller når det er mange beboere ved anlegget, arrangeres det grillkvelder med jevne mellomrom. Da fyres grillen opp og man kan sitte ute og kose seg med deilig grillmat.

Parkering og Wifi

Overnatting ved Sportstunet Vandrehjem er en enkel, men komfortbel affære. Man kan ikke forvente hotellstandard, men sengene er gode, man har tilgang til dusj og toalett, og frokosten er helt kurrant. Dersom du bare trenger en god seng å sove i, og litt mat om morgenen, da er Sportstunet stedet for deg. De tilbyr gratis Wifi og parkering til alle sine gjester.