Meråker er en liten kommune og bygd i Nord-Trøndelag. Midtbygda, som er sentrum av Meråker, ligger bare 25 km fra Storlien i Sverige og 48 km fra Trondheim lufthavn, Værnes. Meråker er gjennom historien kjent i hovedsak for tre ting; industri, jordbruk og skisport. Selv om Meråker ikke er den industribygda den en gang var, er skisport en hjørnestein i bygda. Meråker har et stort profesjonelt miljø for skiidrett, som er tett tilknyttet Meråker alpinsenter og Meråker videregående skole. Meråker er hjem til en rekke velkjente skiløpere, og både Guri Knotten Hetland, Kine Beate Bjørnås, Marthe Kristoffersen, Emil Iversen og Petter Northug Jr er alle kommet ut av skimiljøet i Meråker. Når man ser på hva disse flotte idrettsutøverne har gjort i konkurranser nasjonalt og internasjonalt, gjør det Meråker til en av Norges viktigste kommuner for norsk skisport.

Petter Northug Jr

Northug Jr. er en av Norges største langrennsløpere gjennom tidene, og han kan titulere seg som dobbelt olympisk mester. Han har vunnet 13 verdensmesterskap og 2 olympiske gullmedaljer, med totalt 20 medaljer (2 gull, 1 sølv og 1 bronse i OL, 13 gull og 3 sølv fra ski-VM.) I tillegg har han 18 pallplasser fra individuelle FIS Cross Country World Cup løp. Hele 13 av dem er førsteplasser. Han holder også rekorden for flest seiere på Tour The Ski og han tangerte Bjørn Dæhlie som verdens mest suksessfulle mannlige skiløper i 2013. Med unntak av sin innsats i skisporet har Northug de siste årene gjort seg bemerket som pokerspiller, og de siste årene har han i følge flere medier deltatt på en rekke NM. Han har også prøvd lykken under flere VM-turneringer i Las Vegas. Siden Northug fortsatt er aktiv som løper blir det i følge han selv mest tid til å spille på ulike nettcasinoer, og han har flere ganger vært å finne på PLO bord hvor han har spilt mot flere av verdens beste spillere som Ben “Sauce123” Sulsky, Jens “Jeans89” Kyllonen og Doug “WCG|Rider” Polk.

Guri Knotten Hetland

Hetland startet sin skikarriere allerede som syvåring hjemme i Meråker. I løpet av sin aktive karriere gikk hun inn til både gull og sølv på flere NM-distanser. Hun var også aktiv på det norske landslaget og har flere flotte plasseringer i sprint. Hun var også med på laget som gikk inn til gull under lagtempo på rulleski i 2000. I dag er Hetland bosatt i Sveits, hvor hun jobber som sportssjef for det sveitsiske langrennslandslaget. Hun har også en fortid som trener for det private langrennslaget Engadin Skimarathon Team, og hun var i flere år sponsoransvarlig for Marit Bjørgen.

Kine Beate Bjørnås

Bjørnås er en norsk langrennsløper som hele sin aktive karriere var tilknyttet Idrettslaget Varden. Bjørnås har fire gull, to sølv og en bronse fra NM, og var med på det norske landslaget under VM i Oberstdorf 2005, hvor hun deltok på tre distanser. Det beste resultatet oppnådde hun på 10 km fristil, hvor hun ble nummer 25. Bjørnås debuterte i verdenscupen i 2000 under stevne i Holmenkollen. Hennes beste resultatet fra verdenscupen er stafettseieren i Gällivare i 2004, hvor hun gikk den første etappen for Norge. Hennes beste individuelle plassering er en 7. plass på jaktstarten i Sapporo i mars 2006.

Marthe Kristoffersen

Kristoffersen er en tidligere langrennsløper fra Meråker som representerte Idrettslaget Varden i hele sin karriere. Selv om hun er født i Troms, har alle trøndere tatt imot henne som sin egen da hun flyttet til Meråker som niåring. Etter at hun la opp som skiløper har Kristoffersen arbeidet som ambassadør for organisasjonen Right To Play. I løpet av sin aktive karriere gikk Kristoffersen inn til hele fem gull, syv sølv og to bronse under ulike NM-øvelser i perioden 2008 til 2017. Kristoffersen var fast inventar på det norske landslaget i mange år, og hjalp laget med å vinne flere internasjonale renn.