Det norske folk er friluftsmennesker på sin hals, og hvert år bruker vi milliarder av kroner på klær og utstyr til turer i fjell og utmark. Vi er kjente for å legge ut på tur uansett vind og vær. Vi er vikinger, og vi lar oss ikke stoppe av en liten høststorm. Så lenge vi kan gå noenlunde oppreist, er det bare å komme seg ut. Tall fra Den Norske Turistforening viser at åtte av ti nordmenn jevnlig går tur i skog og utmark. Når vinteren kommer, opplyser mer enn fem av ti nordmenn at de ofte legger ut på både korte og lengre turer i fjell og lysløyper over hele landet. Med andre ord lever vi godt opp til utsagnet om at vi alle er født med ski på beina. Faktisk er vi det folket i Europa som bruker mest ski til trening og aktivitet.

Nå er det selvsagt ikke alle av oss som verken har tid eller fysikk til å legge ut på lengre turer i det guds frie natur, men selv de som ikke har evne eller tid, opplyser at de er mye aktiv via spaserturer i nærområdet der de bor. Friluftslivet sitter i ryggmargen på oss, og skal man gå ut fra at alle spurte er ærlige, viser tall at over 80% av alle nordmenn over 16 år kunne tenke seg å bruke mer av fritiden sin på turer i fjell og utmark.

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær

Når vi skal ut på tur er vi meget dyktige til å påse at vi har det aller meste av utstyr i orden, og butikker som driver med salg av friluftsutstyr kan gni seg i hendene over vår forkjærlighet til utmarken. Det er dog en viktig del av utstyret mange av oss overser. Riktige klær, gode telt, mat og oppvarming, er alle viktige produkter om uhellet skulle være ute, men viktigst av alt er trolig mobiltelefonen. Mobilen har inntatt en meget spesiell rolle i våre liv de siste årene, og vi bruker den til alt i løpet av hverdagen. I tillegg til å hjelpe oss med å holde kontakt med venner og familie, er den vår kalender, fotoapparat og en av våre viktigste kilder til underholdning. Visste du at i dag spiller over 250,000 nordmenn på spilleautomater på nett hver uke? Det er tall fra bransjenettstedet RulettBonus.net som viser at vi virkelig har lagt vår elsk på nettcasinoer, og hvorfor ikke? Med full mobildekning kan vi like godt sitte i fjellet og spille på spilleautomater som Gonzo’s Quest, men tilbake til utstyr for turen ute i naturen her i Meråker. Nå er det ikke noe galt i seg selv at du bringer med deg din vanlige telefon ut på tur, men problemet er at den i meget få tilfeller er skapt for å tåle den påkjenningen den blir utsatt for.

Mobilen kan fort bli din venn i nøden

Mobilen kan fort bli din venn i nøden om uhellet skulle være ute, og da er det meget uheldig om den ikke fungerer grunnet litt fukt i brystlommen eller et par slag og støt. Tenk på det slik. Du ville aldri lagt ut på tur i fjellheimen med de samme klærne som du bruker på kontoret, og du bør heller forlate hjemmet uten en mobil som tåler de tøffe forholdene. Er du en ivrig turgåer, bør du sterkt vurdere å gå til anskaffelse av en litt mer robust turtelefon. La den pene slanke mobilen ligge hjemme på lading så den er klar til du kommer hjem og vil slappe av med litt spill på nett. Ut på tur bør du legge med en telefon som f.eks. Dewalt MD501 Rugged. Dette er en telefon som er beregnet på å tåle mellom -20 og opptil 60 plussgrader. I tillegg er den støtsikker, 100% vanntett og beregnet for bruk med hansker. Dette er en tøff mobil som fort kan redde liv.

En annen telefon du kan se på er Samsung Galaxy Xcover 3. Dette er en smarttelefon som kommer med de aller fleste luksusfunksjoner du er vant med, bare i en langt tøffere innpakning. Med et praktisk design, en superrask Quad-Core-prosessor, Android 6.0 (Marshmallow) og ekstremt god batteritid, er dette telefonen for den seriøse turgåeren som gjerne overnatter under åpen himmel.